CARBONARA SPAGETTI

250 g spagetti
3 tojás
8 dkg parmezán, finomra reszelve
8 dkg bacon (pancetta)
olívaolaj
frissen őrölt bors


A bacont kockákra vágjuk és egy nagy serpenyőben olívaolajon megpirítjuk.
A tojásokat egy villával felverjük, belekeverjük a parmezánt (egy keveset félreteszünk a tálaláshoz), sóval, borssal ízesítjük.
A spagettit sós vízben al dente-re főzzük.
Leszűrjük, úgy hogy 1-2 dl főzővizet félreteszünk.
A bacont lehúzzuk a tűzről és rátesszük a tésztát. (fontos hogy már ne égjen alatta a láng)
Rámerünk kb. fél-egy merőkanálnyit a tészta főzővizéből.
Ráöntjük a tojásos keveréket és rögtön elkezdjük keverni/rázni.
A tojásos keverékből így pár perc alatt egy sűrű, krémes mártás lesz.
Ha túl sűrű, tehetünk rá még a főzővízből.
Parmezánnal megszórva, kevés olívaolajjal és frissen őrölt borssal megszórva tálaljuk.

videó