
- alsó (26 cm, 26 szelet): erdei gyümölcsös-tejszínes fehércsokis Daquoise piskótával, erdei gyümölcs zselével
- középső (20 cm, 13 szelet): lemon curd és citromhab lime-mal és mangó kockákkal, fehércsokis ropogóssal
- felső (14 cm, 6 szelet): ua. mint az alsó
2 adag Lemon curd (1 adag is elég)
Erdei gyümölcs püré: (negyede is elég)
1000 g fagyasztott málna
750 g fagyasztott eper
500 g fagyasztott erdei gyümölcs mix
300 g cukor

2 csipet só
Erdei gyümölcs zselé:
450 g pektines erdei gyümölcs püré + 5 db Oetker lapzselatin kb. fél dl vízben feloldva --> 22 cm-es formában megdermesztve-kifagyasztva (alul sütőpapír, körbe wax fólia)
200 g erdei gyümölcs püré +2 db Oetker lapzselatin kevés forró vízben feloldva --> 14 cm-nél kisebb karikában kifagyasztva
1,5 adag Daquoise piskóta (1 db 26 és egy 14 cm-es lap)
- átmérőben 1-2 centit összeugrik
2 adag vizes piskóta (2 db 26 cm-es, 1 db 20 cm-es és egy db 14 cm-es)
- szebb lesz, ha az oldalához nem használunk sütőpapírt
- kicsit kisebb lesz, mint a forma (összeugrik)
- 6 tojás, 12 dkg cukor, 13 dkg liszt
- 8 tojás, 16 dkg cukor, 18 dkg liszt
100 g zabpehely serpenyőben megpirítva
50 g natúr corn flakes
150 g Milka fehér csoki
2 csipet só
Svájci vajkrém: (2 teli Carte d'Or-os doboznyi)
15 tojásfehérje
500 g cukor
1045 g vaj
1/4 tk só
(1 kupak vanília /puncs/ aroma)
* hűtőben tartva elvileg újra kihabosítható (Tortaiskola), de nekem nem lett olyan szép habos, mint frissen, és a vaj is túl sárga volt
* legközelebb így csinálnám
* mascarponés alternatíva
* vagy Orsi krémsajtos verziója
* mascarponés verzió vagy ez
Lemon curd mousse:
500 g lemon curd
500 g habtejszín (35%)
15 db lapzselatin (szobahőm. lemon curdbe)
* túl kemény lett, 10 db lapzselatin elég lett volna, plusz a vajtartalma is keményíti
(1 db Oetker lapzselatin = 1,67 g)
Lemon curd mousse torta:
Az alsó piskótalapot beecseteljük egy kevés limoncellos vízzel + reszelt lime héj.
Lemon curd mousse.
Piskóta.
Mangókockák (kb. negyed mangó)
Lemon curd mousse
Piskóta.
* a lemon curd hab a vaj miatt hűtőben elég kemény lett, érdemes a tortát szeletelés előtt kb. fél órával előbb kivenni a hűtőből.
Fehér csoki mousse:
1 liter tejszín
6 lapzselatin
400 g fehér csoki
1 kupak van. aroma
csipet só
* nekem kicsit túl édes lett így, legközelebb csak fele ennyi 2-300 g fehér csokival csinálnám
* nagyon gyorsan beköt
Erdei gyümölcs mousse:
270 g natúr joghurt
230 g sűrű erdei gyümölcs püré
500 g habtejszín (30%)
22 g zselatin kevés vízben feloldva
Torta összeállítása:
- alsó és középső szintbe 4-4 méretre vágható tortamerevítő pálcika (~vastagabb szívószál)/ Orsi hurkapálcával csinálja
- mindhárom réteg alá egy 1-2 centivel kisebb tortakarton
- a gyümölcsöket hurkapálcikával és vajkrémmel rögzítettem
* a fehér csoki mousse kicsit darabos lett és nekem túl édes
* a vajkrémes burkolásnál segítség az akril lemez (ha nem sokkal nagyobb, mint a piskótánk)
* a fagyasztóból kivett vajkrémes burkolat szobahőmérsékleten "izzadni fog", a pára lecsapódik rá, ezt papírtörlővel felitathatjuk