
50 g DW negyedannyi édesítő
100 g glutén és laktózmentes vaj
75 g gluténmentes zabpehelyliszt
2 ek. kakaópor
2 tojás
5 dkg durvára vágott dió
1 kis kupak vanília aroma
2 nagy csipet só
A vajat felolvasztjuk.

Sütőpapírral bélelt tortaformában 170 fokon 15 percig sütjük.
Diós "Közepe" piskóta
2 tojás
14 g DW negyedannyi édesítő
pár csepp vaníliaaroma
fél citrom héja
55 g dió
csipet só
A tojásokat szétválasztjuk.
A fehérjét kemény habbá verjük.
A hozzávalókat összekeverjük, majd beleforgatjuk a fehérjehabot.
180 fokon kb. 15 perc alatt készre sütjük.
Rumos sárga krém (tiramisu)
125 g mascarpone
0,5 kupak rumaroma
kevés folyékony édesítő
2 tojás
5 g zselatin
kb. 1 ek. víz
A mascarponét kihabosítjuk a tojások sárgájával és az ízesítőkkel.
Hozzáadjuk a vízben felmelegített zselatint.
Beleforgatjuk a felvert tojásfehérje habot.
Csokimousse
75 g gm és cukormentes étcsoki
75 g cukormentes tejcsoki (Canderel jobb, mint a Trapa, de csak az utóbbi garantáltan gm)
120g tejszín + 200 g tejszínhab
5 g zselatin kb. 1 ek. meleg vízben feloldva
A tejszínt felmelegítjük.
Feloldjuk benne a felkockázott csokit, majd a zselatint.
Hozzáforgatjuk a felvert tejszínhabot.
A torta összeállítása
A tortaformát körbe sütőpapírral kibéleljük.
A lapokat vízzel hígított cukormentes áfonyalekvárral lekenjük.
Rétegezzük a krémekkel.
Kifagyasztjuk. (kb. 2 óra, lehet rétegenként)
A tetejét kakaóporral megszórjuk.
Édesem blog: sacher / brownie (pisztácia/rózsabors/kakaóbabtöret)
gyümölcszselé
díszítés ötlet: csokis popcorn
mindenmentes csokitorta (tej is): https://www.mindenmentes.hu/2013/04/csupa-csoki-torta-cukor-liszt-es-tejtermekek-nelkul/
https://dinavilaga.blogspot.com/2017/06/chocake-noir-gluten-laktoz-cukormentes.html