CSOKIS ROPOGÓS

Alap recept: 80 g pirított valami + 100 g csoki
A valami lehet gabonapehely, mag, puffasztott rizs vagy más gabona, keksz.
Használható magában, hideg krémekbe, mousse-okba ropogós rétegként, nem ázik el.

Ahogy Orsi csinálta:
1. verzió: Lidl crunchy csokis müzli sütőben, megsózva, 180 fokon megpirítva, erre jön az olvasztott csoki (amibe lehet keverni szobahőm. mogyoróvajat)
2. verzió: 150 g crunchy mogyoróvaj, 75 g cornflakes (vagy ostya): picit megmikrózni a mogyoróvaj miatt --> összeforgatni, kézzel kicsit megtörni, erre 75 g olvasztott fehér csoki, só

Saját: 100 g zabpehely (serpenyőben) szárazon megpirítva
50 g natúr kukoricapehely kissé megtörve
kb. 2 nagy csipet só
kb. 150 g fehér csoki

A pirított pelyheket egy tálban a sóval összeforgatjuk.
A csokit mikróban megolvasztjuk.
Spatulával összeforgatjuk.
Sütőpapírra egyengetve/ a tálban hagyva hűtőben dermesztjük.
Felhasználáskor (apróra) törve a krémre/ piskótára szórjuk.


*Hűtőben sokáig eláll.
*Ha még melegen piskótára kenjük, akkor dermedés után, tortabelsőként nagyon kemény lesz, nehéz lesz vágni, főleg mousse tortáknál...


*UPDATE: elég egy kevés csoki is: Orsinál mostanában sima cornflakes, karamellizált fehércsoki, mogyivaj, só, de épphogy bevonja