
1 csomag (244g csokis aljú Győri édes) zabkeksz
60 g olvasztott vaj
20 g tej
csipet só
A kekszet apróra törjük (kézzel/mozsárban/aprítógéppel).
Belekeverjük a többi hozzávalót.
Alulról sütőpapírral, oldalt fóliával bélelt (szögletes) formába nyomkodjuk.
Hűtőben dermesztjük.
Oreós krém:
125 g felaprított Oreo keksz
250 g mascarpone
200 g habtejszín
250 g Philadelphia krémsajt
50 g porcukor
pár csepp vanília aroma
6 g zselatin 20 g vízben duzzasztva, mikrózva
A mascarponét a tejszínnel, a Philadelphiával, a cukorral és a vaníliaaromával felhabosítjuk.

Hozzákeverjük a kekszet.
Rákenjük a zabkekszes alapra.
Nutellás-tejcsokis krém:
250 g mascarpone
100 g Nutella
250 g habtejszín
65 g Milka tejcsoki
4 g zselatin 15 g vízben duzzasztva, mikrózva
A mascarponét a tejszínnel, Nutellával kihabosítjuk.
A meleg zselatint összekeverjük a felolvasztott, meleg csokival és a krémbe keverjük.
Rákenjük az Oreós krém tetejére.
+ 35 g olvasztott Milka csokival a spineljük.
+ negyedbe vágott Oreo kekszekkel díszítjük.
* nehezen lehetett szeletelni, kicsit több zselatin kell bele
* lehet érdemes kifagyasztani
* Oreós krém finomabb volt, a másik kevésbé savas, nem annyira passzol a Philadelphia miatt