
300 g tojásfehérje0 (9 db)
300 g cukor
260 g (előzőleg sütőben megpirított) darált dió (nálam 1/3 rész mandulaliszt is volt benne)
20 g liszt
A cukorral felvert tojásfehérjehabot adagonként a diós-lisztes keverékhez forgatjuk.
Sütőpapíros tepsire 5 db ,22 centi átmérőjű lapot kenünk (előrajzolhatjuk vagy a karikában elkenhetjük és utána a karikát leemeljük).
200 fokos sütőben kb. 10 percig, tűpróbáig sütjük.
Pofára fordítva kihűtjük.
Tortakarikával körbevágjuk.
Krém:

6 sárgája
60 g étkezési keményítő
200 g cukor (kevesebb is elég lett volna, mivel a rizstejszín is édesített volt)
rum (aroma)
vanília
citromhéj
csipet só
100 g (pirított) darált dió és mandulaliszt vegyesen
100 g Rama tejmentes margarin
8 g zselatin
kb. 0,5 dl habbá verhető rizstejszín (nem finom és nem is verődött fel rendesen --> helyette Meggle tejmentes decor inkább...)
A tejet felforraljuk.
A tojások sárgáját a keményítővel és a cukorral elkeverjük majd hozzáadjuk a forró tejhez és pudingot főzünk.
Hozzáadjuk a diót és az ízesítőket és kihűtjük.
Margarinnal kihabosítjuk.
Növényi tejszínhabbal lazítjuk és zselatinnal fixáljuk.
Tortakarikában betöltjük a tortát.
Hűtőben dermesztjük.
Díszítés: tejmentes Lidl csokis gabonapehely morzsásra törve, Smartflex gyurmázható fondant Wilton ételfesték pasztával színezve, mikrós kakaós muffin
http://mielefozoiskola.hu/recept/10327/eszterhazy-torta
https://www.youtube.com/watch?v=YHnDepMR7wE
https://www.youtube.com/watch?v=3xJgXe4htxM