BANÁNKENYÉR

2 szögletes gyümölcskenyér formához:
650g sötétbarna nádcukor (vagy 600g cukor és 50g Goldsaft)
200g puha vaj
vanília
3 tojás
600g banán, felkarikázva, villával kicsit összetörve
100g Créme fraiche (vagy 60g tejföl és 40g habtejszín keveréke)
350g liszt
1 tk. szódabikarbóna
1 tk. sütőpor


Egy kézi habverővel a vajat a cukorral kihabosítjuk. (amíg kivilágosodik)
Egyesével hozzákeverjük a tojásokat majd a banánpépet és a Créme fraiche-t.
Vaníliával és sóval ízesítjük.
Egy külön tálban összekeverjük a lisztet, a szódabikarbónát és a sütőport.
Spatulával a banános krémhez keverjük.
2 db sütőpapírral bélelt formában, háromnegyedig töltve, 160 fokon, kb 45 perc alatt készre sütjük.

*eszméletlen finom és szaftos, ellenben zsíros, uh lehetne csökkenteni a vaj mennyiségét...