500 g csirkemáj
150 g hideg vaj (+ 50 g olvasztott vaj a májkrém tetejére)
1 közepes fej vöröshagyma finomra vágva
4 gerezd fokhagyma
1 mk. fűszerpaprika
1 tk. só
1 reszelésnyi szerecsendió
bors
1 mk. szárított majoranna
2 jégkocka
(tejföl)
A hagymát egy ek. vajon megdinszteljük.
Hozzáadjuk a felszeletelt fokhagymát és a megtisztított májat.
Nagy lángon lepirítjuk. (ne szárítsuk ki)
Sóval, borssal, szerecsendióval, majoránnával és pirospaprikával ízesítjük.
Kicsit lehűtjük, majd botmixerrel pürésítjük.
A maradék hideg vajjal, esetleg plusz tejföllel krémesítjük.
(Végül beledobunk két jégkockát, ezzel tovább turmixoljuk, hogy extrán habos legyen.)
Tálkába simítva, olvasztott vajjal fedjük.
https://streetkitchen.hu/receptek/az-igazan-franko-hazi-majkrem-receptje/
https://www.seriouseats.com/recipes/2014/11/chicken-liver-pate-bourbon-cranberry-recipe.html