
1 ek. zöld currypaszta (egyenlő arányban ledarált: hagyma, galangál, citromfű, zöld chili, fokhagyma)
2-3 kaffirlime levél
1 kisebb galangál gyökér (~ gyömbér)
1 szál citromfű (=citronella, pórészerű, nem zöld citromfű)
2 ek. olaj
3-4 dl zsíros kókusztej
2 ek. halszósz
1 ek. cukor
5 dkg zöldborsó (vagy: bébikukorica, padlizsán, répa)
10 dkg gomba (apró csiperke)
10 dkg bambuszrügy
1/2 zöld kaliforniai paprika
1-2 friss chili
3-4 friss bazsalikomlevél (thai bazsalikom: lilásabb)
lime
Egy serpenyőben kb. 5 perc alatt lepirítjuk a csirkemell kockákat.
A felszeletelt zöldségeket is külön lepirítjuk (méret és keménység szerint, félpuhára) és félretesszük.
Ugyanabban a serpenyőben a curry pasztát is lepirítjuk egy kevés olajon.
Felöntjük és elkeverjük a kókusztej felével.
A szószba rakjuk a galangált, limelevelet, citromfüvet, a halszószt és a chilit és összefőzzük.
Hozzáadjuk a csirkét és a zöldségeket, végül a maradék kókusztejet.
Cukorral, limelével, halszósszal és chilivel ízesítjük, bazsalikomlevelekkel díszítjük.
Jázmin vagy Basmati rizzsel tálaljuk.