OKOSSÁGOK INNEN-ONNAN

  • TEJSZÍN
    • ha felvert tejszínt adunk valamihez, az alap, amibe belekeverjük, legyen 32-25 fokos
    • tejszínt mindig alacsony fokozaton kezdjük verni, először kis bubik legyenek
    • "taknyos" állagig verjük, nem szabad túl keményre
    • sosem szabad forralni, max. 90 fokig melegíteni, kben szétesik a zsír-víz fázis
  • PITE 
    • két, keresztben belerakott sütőpapír csíkkal együtt kell sütni, így könnyen ki lehet emelni
  • LEVELES TÉSZTA
    • a hajtogatások közti pihentetés csak arra szolgál, hogy a vaj ne olvadjon meg és ne folyjon ki 
    • magas hőfokon sütjük, ettől emelkedik meg, utána alacsonyabb hőfok és alsóbb polcra a sütőben
  • CSOKI: olvasztandó csokit minél szélesebb szájú edényben
  • CITROM: reszelésnél nem a citromot húzogatjuk, hanem fordítva (nem borotváljuk kétszer ugyanazt a részt és egy helyre gyűlik)