
Csokis ropogós (1350 Ft --> 445) : (kb. a harmada fogyott el)
180g csokis Lidl crunchy müzli
20g corn flakes
Sózzuk, 180 fokos sütőben kb 12-13 perc alatt megpirítjuk.
+100 g crunchy mogyoróvaj
+ 250g tejcsoki
Fehércsokis ropogós (550-->275): (kb. a fele fogyott el)
70g epres Lidl crunchy müzli (eperdarabokat kiszedtem)

Sózzuk, 180 fokos sütőben kb. 12-13 perc alatt megpirítjuk.
+50g crunchy mogyoróvaj
+100g olvasztott fehér csoki
Epres inzert (900 Ft --> 450): csak a 16-os karikát használtam fel)
600g eper negyedelve
100g cukor (lehet kevesebb)
4 csipet citromsav
3 nagy lap zselatin
Az epret forrásig melegítjük a cukorral, majd tűzről lehúzva feloldjuk bene a beáztatott és kicsavart zselatinlapokat.
16 és 18 cm átmérőjű szilikon formában kifagyasztjuk.
* kicsit túl puha volt --> icipicit több zsela kell

Tejcsoki mousse (Kreatív desszertiskola) (1200Ft):
130g tej
35g tojássárgája
2g lapzselatin (1 nagy)
200g tejcsoki
(csipet só)
200g habtejszín
(+1 csipet cukor)
A sárgájából és a tejből angolkrémet főzünk (80 fokig melegítjük, folyamatosan kevergetve).
Feloldjuk benne a beáztatott és kicsavart zselatint,
A felkockázott csokira szűrjük (!).
Szobahőmérsékletűre hűtjük.
Két részletben a sűrű, de még folyósra vert tejszínhabbal lazítjuk.
18 és 11 cm-es karikában,
*kissé puha ebbe a tortába
2 adag kakaós-olajos piskóta
(2570 Ft) elosztva a 26cm-es (1 dupla, és egy szimpla réteg) és a 14-es tortakarikába (3-ba vágva)
1,5 adag Dacquoise piskóta
(2600 Ft) 3x 20 cm-es karikába kikenve
Snickers krém: dupla adag (6000 Ft, karamellkrém nélkül), 25g (12db) nagy lapzsela, kicsit több karamell krémmel és kevesebb tejszínnel. (kb. fél liter mousse maradt)
Torta összeállítása:
betöltéshez kb. 1 adag Olasz vajkrém + wax fólia:
- alsó: 26 cm, 26 szelet: 3 lap csokis piskóta, alsó karamellkrémmel megkenve, vágott sós mogyoróval szórva (150 Ft), snickres hab, piskóta, tejcsokis ropogóssal kifagyasztott tejcsoki mousse inzert, snickers hab, piskóta
- középső: 20 cm 13 szelet: dacquoise, 2 adag sajttorta mousse (2340 Ft) 8 és fél nagy lap zselával, plusz egy fél citrom héja) --> ebből a mennyiségből 3 kis szufléformányi maradt meg, uh legközelebb elég a 1,5x-ös adag is, fehércsokis ropogós, dacquoise, mousse, epres inzert, mousse, dacquoise
- felső: 14 cm, 6 szelet: mint az alsónál
Burkoláshoz: dupla adag olasz vajkrém (3x-os vajkrém összesen 3600 Ft)
A kihűlt tortákat megfordítottam, mert szebb, egyenesebb lesz a teteje --> legközelebb vagy nem csinálnám, vagy akkor fordítva tölteném --> ne alul legyenek a puhább inzertek, nehéz vágni
+ díszítés: virág, macaronok, habcsók, beszúró dísz, nyalóka, szalag, dekorgyöngy (kb. 2000 Ft)
Alapanyag összesen: 22680 Ft (de bevásárlás nyilván több, maradékok elhasználása)
Mentes torta: 8000 Ft alapanyag
60 szelet összesen: 31000 Ft, azaz 516 Ft/szelet alapanyagköltség
Kb. 8 óra munkaidő (?) nekem kb 16 óra