
200 g liszt
200 g cukor
200 g vaj
só
kb. 200 g (de típustól függ) szezámmag/ napraforgómag (pirítva)/ más mag/ mandulaliszt kb. ez is 1-es arányban
A lisztet a vajjal és a cukorral morzsalékos állagúvá gyúrjuk.
Sütőpapíros tepsire minél vékonyabban kiterítjük.
200 fokon kb. 15-20 perc alatt aranysárgára sütjük.
* pohárkrémekbe is jó, nem ázik el, ha elég zselás a krém
* lehet nyersen fagyasztani és nagylyukú reszelőn lereszelni, úgy sütni
* dacquoise végekkel együtt tettük mascarponés pohárkrémbe
* lehet a morzsákból kavicsot csinálni: ha kimártjuk csokiba
* ropogós streusel alj: a mozsalékosra gyúrt tésztát szilikonformába téve, préselve és 160 fokon 16-20 percig sütve, majd sokkolóban kifagyasztva tök jó alj monodesszertekhez (lehet pl. liofilizált gyümikkel dúsítani)
* + vajjal összedolgozva jó kiszúrt aljnak/ sajttorta alapnak (pl. 25:25:25:25 mandulalisztes tésztához 15 g vaj)