3 szintes: 26-20 (24)-14 cm-es, alul-fölül: sajttorta mousse rózsaborsos eperinzerttel, középen: Auguszt féle E80 torta
+ 1 db különálló E80 torta (25 cm-es)
Eperinzert:
750g eper
110 g cukor
5 csipet citromsav
4,5 lap Békás zsela
tört rózsabors
Az epret kicsit aprítva felfőzzük, ízesítjük, feloldjuk benne a kicsavart zselatinlapokat, 10 és 22 cm-es formában kifagyasztjuk.
Ropogós:
100 g fehér csoki
100 g crunchy mogyoróvaj
kb. 60-80 g corn flakes
csipet só
Vizes piskóta (4x-es adag: 2x2, összesen 1200 g lisztből)
A második adagnál 100g lisztet mandulaliszttel helyettesítettem.
1x 26 cm-es, 2x 24 cm-es, 1x 14 cm-es, 1x fél gáztepsinyi lapnak kikenve
E80 torták (2x 24 cm)
csokiganache: 400 g étcsoki, 100 g tejcsoki, 250 g tejszín, 40 g vaj, 200 g crunchy Ovomaltine krém
2 tortába 2x200 g marcipán
*alsó lapokat kevés kávéval beecseteltem
Belső burkolás:
1 adag mascarponés vajkrém
(+ kihabosított ganache: 80g fehér bevonócsoki, 50g tejszín)?
4 adag sajttortta mousse
(600g tejből)
+ 1 citrom héja
200 db macaron: liofilizált málnás csokiganache-sal (500 ml tejszínből) kb. 2,7x-es adagból (300g mandulaliszt*2,7) lesz 400 db fél macaron. 1 db töltött macaron alapanyagköltsége kb. 55 Ft (Lidl csoki, Békás tejszín, mandulaliszt). Orsi szerint min. 170-200 Ft-ot kérjek db-onként. Én 32000 Ft-ot kértem (160 Ft/db)