középső (24): túró mousse (Édesem), pektines barnacukorral felfőzött málnával megkenve, málna inzert, fehércsokis ropogós (Aldi crunchy müzli pirítva + só, mogyoróvaj), vizes piskóta barnacukros sziruppal, 1 dacquoise
felső (14): fehércsoki mousse, maracuja inzert, fehércsokis ropogós, 2 vizes piskóta, 1 dacquoise (kevés maracujapürével megkenve
3 adag olasz vajkrém: 2 a betöltéshez, 1 burkoláshoz
* a középső túl nagy --> 20 vagy 22 cm-es kéne
* túrósba több zsela kell
* megrepedt: főleg a középső
* legközelebb Via 1:2:2 arányú krémjével csinálnám: https://tortaiskola.hu/2017/08/04/stabil-konnyen-keszitheto-svajci-vajkrem-imadni-fogod/
- 227 g tojásfehérje
- 454 g kristálycukor
- 454 g vaj (LIDL)
A fehérjéket és a cukrot vízgőz fölött 70-72 fokra melegítjük (akkor jó, ha már nem érezni kézzel a cukorszemcséket), majd 15 fokosra hűtjük.
A vajat külön kihabosítjuk. Folyamatos keverés közben hozzácsorgatjuk a szirupot.
MÁLNA INZERT:
333g málna
40 g cukor
csipet citromsav
2 lap Békás zsela
+maradék málnából pektines lekvár --> ezt kentem az egyik lapra
ROPOGÓS:
100 fehér crunchy müzli, só --> sütőben pirít + 110 g olvasztott csoki + 15 g chrunchy mogyoróvaj
Kreatív desszertiskola fehércsoki mousse 2,5x adag
Főzött csokikrém tejszínhabbal lazítva --> fölösleges a főzött csokikrém
TÚRÓMOUSSE (Édesem könyv, átalakítva):
10g lapzsela (tejszínből kevésben feloldva)
500 g (zsíros) túró
140 g porcukor
(vanília)
500 g tejszínhab
+ 2 tojássárgája
+ 100 g mascarpone
+ citromlé
+ citromhéj
* a túrós és a fehércsokis maracujás volt a legfinibb
* de túl puhák voltak --> nehéz szeletelés, igaz sokat voltak előtte szobahőn