· 1 kg burgonya
· 250 g liszt
· 1 tojás
· só
· bors
· őrölt szerecsendió
· 50 g parmezán reszelve
· + 100 g vaj (elég kevesebb is; ebből vegyünk ki 2 evőkanállal: ebben pirítjuk a gnocchit)
· + reszelt parmezán
A megmosott burgonyákat sós vízben, héjában puhára főzzük.
Melegen lehúzzuk a héjjáthámozzuk meg és törjük össze. T
Szétterítjük a munkalapon, nehogy „megizzadjon” és nedves maradjon, majd hagyjuk kihűlni.
A lisztbe keverjük a parmezánt, a sót, a borsot és a szerecsendiót és a burgonyára szórjuk.
A tojással lágy tésztává gyúrjuk.
A tésztából hengereket formázunk és ujjnyi vastag darabokra vágjuk.
Villával meggörgetve megformázzuk
Lobogó vízben megfőzzük. Ha már feljöttek a víz felszínére, kész vannak.
A leszűrt gnocchi-kat 2 evőkanálnyi vajon megpirítjuk.
A maradék vajat enyhe tűzön addig melegítjük, amíg aranybarna lesz. (könnyen leég)
Tálaláskor leöntjük a gnocchit a barnított vajjal és megszórjuk a parmezánnal.