GRISSINI

15g élesztő
8g cukor
280g víz
500g liszt
20g búzadara (semola)
100 g magkeverék (szezám, mák, chia, stb.)
(fokhagyma granulátum, fűszerek, olívabogyó, aszalt paradicsom, parmezán)
8 g só
60g olívaolaj
+ nagyszemű só a dekoráláshoz

Az élesztőt langyos, cukros vízben feloldjuk.
A lisztet összekeverjük a búzadarával, magokkal és a sóval.
Hozzáadjuk az olívaolajat és az élesztős keveréket és bedagasztjuk. Mikor már szép sima a tészta, kevés liszttel megszórjuk, majd 4 egyenlő részre osztjuk és konyharuhával letakarva 20 percig pihentetjük.

A gombócokat lehetőleg alig lisztezett felületen (hogy tudjuk majd sodorni) kb. 0,5-1 cm vékonyra kinyújtjuk és hosszú csíkokra vágjuk.
A csíkokat megsodorjuk.
Sütőpapírral bélelt tepsin 20 percig pihentetjük. Megnedvesítjük a felületét és megszórjuk a nagyszemű sóval.
220 fokra előmőlegített sütőben 12 perc alatt készre sütjük.

forrás: http://www.mindmegette.hu/grissini-es-carta-di-musica.recept/