RUGELACH

szilvalekváros-pirított kesudiós
225 g puha vaj
225 g krémsajt (Lidl, szürke Goldessa)
100 g cukor
csipet só
pár csepp vaníliaaroma
300 g liszt

+ nagyon sűrű lekvár + (pirított mag, mazsola, fűszerek, stb...) / olvasztott vaj, cukros kakaó
+ tojás a kenéshez
+ cukor a szóráshoz (sima, barna, fahéjas)

A krémsajtot a vajjal és a cukorral kihabosítjuk.
Hozzáadjuk a lisztet, a sót és a vaníliát.
Kézzel összedolgozzuk.
A ragacsos tésztát becsomagolva min. 1 órát hűtőben pihentetjük. (fagyasztóban gyorsabb)
Lisztezett felületen körlapokat nyújtunk.
Megkenjük a lekvárral és megszórjuk a magokkal.
Körcikkeket vágunk.
Feltekerjük mint a croissant-t.
Tojással lekenjük és megszórjuk egy kevés cukorral.
180-190 fokon 12-15 perc alatt készre sütjük.


csokis-pirított kókuszos
* sósan is szuper (pestos, sajtos-sonkás, aszalt paradicsomos, stb.)
* én általában csigának/ hajtoványnak formázom, érdemes lefektetni, mert úgyis eldőlnek :)


Varga Gábor
Édesem
Orsi
Sütismóni sós verziója