PUMPKIN PIE

1 db előre elkészített, vakon sütött leveles pitetészta
680 g sült sütőtök, pürésítve
540 g cukrozott sűrített tej (házi)
115 g barna cukor
30 g olvasztott vaj
3 nagy tojás (145 g)
vanília
1,5 tk. őrölt gyömbér
1,5 tk. őrölt fahéj
0,25 tk. őrölt szerecsendió
1/8 tk. őrölt szegfűszeg
1 g só
+ tejszínhab a tálaláshoz

A krém hozzávalóit egy habverővel összekeverjük.
A kész pitealapra öntjük.
190 fokon 25 percig, majd kb. 175 fokon további 15-25 percig sütjük.
Akkor jó, ha a széle már szilárd, de a belseje remegős.
Szobahőmérsékleten kihűtjük.
felvert tejszínhabbal tálaljuk.

* nekem sűrűbb lett a krém és túl édes --> véletlenül amúgy is 4 tojást tettem bele, a házi sűrített tejből meg kevesebbet, plusz valamivel több sütőtökpürét, mert túl édesnek ítéltem.

* az én standard piteformám kisebb, maradt a krémből egy kisebb doboznyi

Forrás (tészta recept+krém): Seriouseats