2 Flammkuchenhez:
250 g liszt
125 ml víz
2 ek. olívaolaj
5 g só
Feltét:
tejföl (crème fraiche)
só
frissen őrölt bors
2 kis fej hagyma cikkekre vágva
szalonna/ bacon/ sonkakockák
+ sütés után újhagyma
A tésztához valókat kb. 5-10 perc alatt sima tésztává gyúrjuk.
Folpakkal lefedve 20-30 percig pihentetjük.
Lisztezett felületen nagyon vékony, 1-2 milliméter vastagságúra nyújtjuk.
Megkenjük a sóval, borssal elkevert tejföllel és megszórjuk a hagymával, baconnel.
250 fokos sütőben kb. 7 perc alatt ropogósra sütjük.
Karikára vágott újhagymával megszórva tálaljuk.
* bármilyen feltéttel megállja a helyét (pl. zöldséges-kecskesajtos), akár édesen is: Stuttgartban almás-fahéjasat is ettünk
https://www.youtube.com/watch?v=Pl13Atfzq-s&t=4s