2 főre:
225 g spagetti
4 ek. extra szűz olívaolaj (60 ml)
durvára őrölt feketebors
só
2 ek. (30 g) vaj
55 g Pecorino Romano, finomra reszelve (Microplane-nel)
3 ek. olajat felhevítünk és kb. 1 perc alatt/ amíg sisteregni nem kezd és illatos lesz, megpirítjuk benne a borsot, majd félretesszük.
A tésztát lobogó sós vízben al dente-re főzzük.
A vége felé a főzőléből kb. 1 merőkanálnyit a borsos olajhoz keverünk.
Hozzákeverjük a vajat is, majd a leszűrt tésztát és a sajtot.
A maradék olajjal és főzőlével beállítjuk a kívánt krémességet.
+ sajttal és borssal meghintve tálaljuk.
https://www.seriouseats.com/recipes/2016/02/spaghetti-cacio-e-pepe-recipe.html
* parmezánnal is szuper