SPENÓTOS-RICOTTÁS RAVIOLI

Tészta 4 főre:
400 g liszt (kis részét rétesliszttel helyettesítettem)
4 db tojás

A hozzávalókat először morzsalékosra dolgozzuk (lehet késes aprítóval is ha viszi), aztán kézzel kb. 10 perc alatt sima felületűre gyúrjuk.
Folpakkba csomagolva, szobahőmérsékleten kb. 30 percig pihentetjük.
Amelyik részével éppen nem dolgozunk, azt hagyjuk becsomagolva, mert hamar kiszárad.
Tésztagéppel kinyújtjuk, formázzuk (töltjük). 
Lobogó, sós vízben pár perc alatt al dente-re főzzük.
 
* egyáltalán nem kellett alálisztezni
* viszonylag fakó a színe
* só csak a vízbe, mert puhítja a tésztát
* (Ramsay tésztája: 275 g 00-ás liszt, 2 tojás, 3 sárgája, 1 ek. olívaolaj)
 
Töltelék:
250-(400) g ricotta
kb. 400 g spenót megfonnyasztva,majd a levét kicsavarva, apróra vágva ( kb.100g)
durvára vágott pirított dió 
szerecsendió

Szósz:
pár evőkanál vaj
friss zsályalevél
5 dkg parmezán
(zúzott fokhagyma)

A zsályát a vajon lepirítjuk.
Elkeverjük benne a finomra reszelt parmezánt.

* ezt az adag tésztát kétféleképpen csináltuk meg, 250 g ricottával kb. a fele adag tésztához elég töltelék lesz