MÉZES-MUSTÁROS LENCSEFŐZELÉK

2 doboz lencse konzerv/ 1 nagy, 520 grammos
1 nagy fej vöröshagyma
3 g fokhagyma
4 babérlevél
olaj
1 ek. cukor
2 ek liszt
1 kk. pirospaprika
1-2 ek. mustár
2 dl tejföl
1-2 ek. méz
1/2 citrom héja
(citromlé, ha kell, utóízesítésnek)
 
A lencsét átmossuk,leszűrjük.
A cukrot a hagymával megdinszteljük, karamellizáljuk.
a vége felé a zúzott fokhagymát is hozzáadjuk.
Megszórjuk a liszttel és rántást készítünk. 
A tűzről lehúzva belekeverjük a paprikát. 
Kevés vízzel elkeverjük.
Hozzáadjuk az átmosott, leszűrt lencsét és felengedjük annyi vízzel, hogy éppen ellepje.
Sózzuk, hozzádobjuk a babérlevelet és a citromhéjat és felforraljuk.
Mustárral, tejföllel és mézzel ízesítjük.
Kiforraljuk.

*nekem citromlé nélkül is elég savanykás volt, lehet kicsit kevesebb tejföl is elég.

 forrás: https://azotthonizei.blogspot.com/2015/01/villamgyors-mezes-mustaros-lencsefozelek.html