CITRUSOS BULGURSALÁTA
- 250 g sütőtök vagy édesburgonya
- só, bors
- olívaolaj
- 250 g bulgur
- 1 citrom
- 0.5 db narancs
- 3 csokor petrezselyem
- (szeletelt mandula)
- (paprika)
- (uborka)
- A sütőtököt/ édesburgonyát apró kockákra vágjuk, sózzuk, borsozzuk, meglocsoljuk olívaolajjal, és 190 fokra előmelegített sütőben kb. 10-15 perc alatt megsütjük.
- A bulgurt megfőzzük, és hideg víz alatt lehűtjük.
- Sózzuk, borsozzuk, belereszeljük egy citrom és fél narancs héját, belefacsarjuk a citrom levét, beletesszük a narancs felkockázott húsát, szeletelt mandulát, öntünk bele 2 evőkanál olívaolajat, és megszórjuk a felaprított petrezselyemmel.