2 kg fehér káposzta
2 nagy fej hagyma
zsír vagy olaj
só
bors
kömény
(barna)cukor
1 tojás a kenéshez
(szezámmag)
A káposztát legyaluljuk/ vékony csíkokra vágjuk.
Besózzuk és félretesszük, amíg levet enged, majd kinyomkodjuk.
Közben megdinszteljük a hagymát.
Egy kevés cukorral karamellizáljuk.
Rádobjuk a kinyomkodott káposztát.
Fűszerezzük és készre pároljuk.
A tésztákat hosszában 3 csíkra vágjuk.
A közepére helyezzük a káposztás tölteléket. (Csíkonként kb. 145g)
Feltekerjük.
Tojással lekenjük, szezámmaggal megszórjuk.
Falatnyi darabokra vágjuk.
Előmelegített sütőben kb. 200 fokon, 15-20 perc alatt készre sütjük.
https://azotthonizei.blogspot.com/2013/03/kaposztas-hase.html?m=1