ÍR KRÉMLIKŐRÖS SAJTTORTA

Brownie alap:
45g étcsoki
45g vaj
50g nádcukor
50g kristálycukor
1 tojás
45g liszt
7g kakaópor
1/3 tk. sütöpor
1/3 tk. só

Krém:
400g krémsajt (Lidl)
250g mascarpone
65g cukor
50ml Bailey's
265g habtejszín
3 lapzselatin
+ 30g (ét)csoki a tetejére

A csokit összeolvasztjuk a vajjal (vízgőz fölött vagy mikróban).
Belekeverjük a cukrokat.
A gőzről levéve kézi (nem elektromos) habverővel 2 részletben belekeverjük a tojást.
A lisztet összekeverjük a kakaóporral, sóval és a sütőporral, majd a csokis masszához forgatjuk. 
Sütőpapírral bélelt formában, 175 fokra előmelegített sütőben kb. 15-20 perc alatt készre sütjük.
(Ne szárítsuk ki, mert akkor keksz szerűen törik!)

A krémhez a zselatint hideg vízbe áztatjuk.
A krémsajtot a mascarponeval, cukorral és a krémlikőrrel simára keverjük. 
A tejszínt habbá verjük és több részletben a krémhez forgatjuk.
A kifacsart zselatinlapokat egy kanálnyi krémmel felmelegítjük, majd óvatosan visszakeverjük a krémbe és az egészet a brownie alapra simítjuk.
Minimum 6 órát hűtőzzük.

A tetejére vékonyan olvasztott csokit csurgatunk.

* klasszik 22 cm-es tortakarikában és a szögletes keret legkisebb allasan sütöttem a dupla adagot
* a sima olvasztott csoki nagyon beköt hűtőben, nem.lehet majd szépen vágni a tortát ha túl vastag, mert kinyomja a puhább krémet. Érdemes inkább ganache-sal vagy olajjal/kókuszzsírral higított csokival díszíteni. 

* Édesem süteményei c. könyvből