ORSI FÉLE FEHÉRCSOKIS TORTABURKOLÓ (2022, 2023)

300g fehércsoki
175g tejszín (33%?)
2 ek. vaj

Fehércsokit a tejszínnel felolvasztjuk (lehet egyben, mikróban).
Szobahőmérsékletűre hűtjük. 
(Lehet másnapig otthagyni a pulton.)
Üstben a szobahőmérsékletű vajjal kihabosítjuk.
(Nem lesz annyira habos.)
Utána még lapáttal keverünk bele levegőt.
Hűtőhideg tortára kenjük, kifagyasztottra azonnal rákötne.

Fehéríteni nem kell, habosítás után szépen kivilágosodik.

* Elsőnek melegen belekevertem a vajat, hűtőben hűtöttem és hidegen próbáltam kihabosítani, de kiikrásodott. Mikróban nagyon alacson fokozaton rámelegítve szépen kihabosodott --> de jobb vele dolgozbi, ha nem olyan habos
* Ez az adag egy 18 cm-es, magas tortához kb. csak a belső gyűrűkhöz volt elég.
* Nagyon mini lila gel etelfestekkel elveheto a sargas beütése
* csokicsurgatás mehet rá: 100g fehér csoki + 1(-2) ek. étolaj (Wilton gél ételfesték nekem darabos lett benne, nem színezte)
* 3 emeletes (26, 20,14) tortához belső karikának 3 adag elég (4-ből maradt egy csomó)
* Nem szabad hűtőbe tenni semmikor --> kiikrásodik!!!! 


* Alternatíva: https://www.instagram.com/reel/CisI3s2v-nc/?igshid=YmMyMTA2M2Y=

300g callebaut fehércsoki pasztilla
100ml 35% tejszín
20g glükózszirup
65g puha vaj

A csokit mikróban 30mp-es etapokban megolvasztjuk.
A tejszínt a glükózzal mikróban összemelegítve feloldjuk.
Mindkettőt 29-31 fokosa hűtjük.
Blenderben a szobahőmérsékletű vajjal együtt emulgeáljuk.
(Gél vagy olaj festékkel színezzük.)
Folpakkal lefedjük.
Pár órát vagy éjszakára a pulton hagyjuk, hogy stabilizálódjon.
*Keményebb ganache-hoz a csokit mennyisége 400g.
*Habosítható