DÁN ROZSKENYÉR

1. nap:
125g aktív rozskovász (100% hydro)
230g Tk rozsliszt
290g hideg víz
Összekeverjük és szobahőmérsékleten hagyjuk kb14-17 órát.
Este a magokat beáztattam, az is pihent 1 éjszakát.
210g szezámmag, lenmag, tökmag, napraforgómag, köles, hajdina vegyesen stb. amit találtam itthon
210g víz
2. nap:
A kovászt és az áztatott magokat összekeverjük az alábbiakkal:
330g Tk rozsliszt
12g só
2 ek melasz/maláta szirup
190g langyos víz
Egész zabpehely a forgatáshoz.
Összekutyultam az egészet, hogy jól elkeveredjenek az alapanyagok, majd pihi 30 percig.
Ekkor ketté osztottam a tésztamennyiséget, vizes kézzel kicsit megformáztam ( tojásra emlékeztető forma) meghentergettem a zabpehelyben és enyhén kifújt ( vajspray) formába raktam. 2-4 órát kell kelnie a formában. 250 fokos gőzős sütőbe került, 20 perc után levettem a hőfokot 220-ra és még 30-40 percig sült. 2 db 800g-os gyönyörűség lett belőle.