ESKÜVŐI TORTA (Amanda Nóra)

26, 20 és 14 cm-es emeletek, mindhárom szint ugyanaz

1. nap
Rózsaborsos eperinzertek: 3x750g fagyasztott eperből, negyedelve: ebből 1500g 7,5 db Békás lapzselával, 170g cukorral, sóval, pár csipet citromsavval felfőzve
Maradék 2,5 db Békás lapzselával lekvárnak

2. nap
3 adag vizes piskóta: 15 db tojásból, pont elég, nincs ráhagyás, a 3 adagot külön keverten be és sütöttem meg.
A karikákat nem béleltem, 1 és 2 szinteket sütöttem.
A magas állítható karika alá/fölé nem lehet mást tenni, de 20 perc pihit kibír a bekevert piskóta

3. nap
Belső krém karikának: Orsi féle fehércsokis burkoló: 4 adag (sok, 3 is elég)
Ropogós: 80g cornflakes összetörve, sütőben megpirítva, 100g fehér csoki, 20g crunchy mogyoróvaj --> kiterítve hűtőben dermeszt, összevágva (valszeg átázott) 
Sajttorta mousse: eredeti, könyvben szereplő 6x-os adag
Burkoló krém: 4 adag, Orsi féle fehércsokis (picit fehérítettem) túl sok, 3 is bőven elég
Ha ikrás, szobahőn kicsit melegítve nagy fokozaton felverve még van hogy menthető

60 szeletes, 1300Ft/ szelet
Orsi 15 ezerért szállíotta Ráckevére

* Alsó lapokat megkentem a lekvárral
* A 4 adag burkoló a belső karikákhoz rengeteg volt, 3 bőven elég lett volna
* 6x-os adag krém sok volt, egy kb 18 centis szilikosnos forma még tele lett a maradék krémmel
* tubarózsa túl erős illatú
* Orsi nem csomagolja be a virágszárakat
* Burkolat itt is repedt: picit rányomni zsákból és kenőkéssel elsimítani
* Orsi ujjal szokta a végén az alját végighúzni
* Szállítás: simán 2 nagy thermodobozban, benne pici csúszásgátló
* Burkolás: Orsi csak kis kenőkéssel, először a tetejére, onnan keni ki a szélét, hogy ilyen magas legyen, utána simítja egyenesre az oldalát