CUKORMENTES KÓKUSZMOUSSE TORTA EPERREL

Eperinzert:
400g eper, negyedelve
8g DW negyedannyi (kevesebb is elég)
2 csipet citromsav
1,5 nagy lapzselatin
Csipet só
16cm-es formában kifagyasztva

Piskóta:
100g vaj megbarnítva, kihűtve
100g kókuszreszelék (pirítva)
220g liszt (100g tk., 120g sima)
12g sütőpor
1 tojás
1 tojás sárgája
110g tejszín
110g víz
(Helyettük lehet 220g tejjel is)
Csipet só
15g DW negyedannyi

*Leírás a forrás blogon
*Ez az adag egy 20cm-es karikához plusz egy mini tepsihez elég
*Sűrű, tömör massza, nekem túl zsíros.
*100g tk. és 120g sima liszttel csináltam, a kókuszt megpirítottam.
Kevesebb édesítő is elég.

Kókuszmousse:
330g light kókusztej (konzerv, Lidl)
400g hideg habtejszín (35%)
Kb. 4g DW negyedannyi
7g porzselatin
Csipet só
Vanília

A zselatint pár evőkanálnyi kókusztejben megduzzasztjuk.
Mikróban felmelegítjük (ne forrjon).
A maradék kókusztejet édesítjük, ízesítjük.
A tejszínt habbá verjük.
A zselatint a kókusztejben elkeverjük.
Több részletben hozzákeverjük a tejszínhabot.
A piskóta köré acetát fóliát teszünk, ráhegyezzük a kifagyott inzertet és ráöntjük a mousse-t.


Források:
https://streetkitchen.hu/fantasztikus-desszertek/mezeskalacsos-kokuszmousse-torta/
https://afonyamamora.blogspot.com/2022/05/kokuszkocka-ii.html?m=1