CSIRKEMÁJPÁSTÉTOM

40g vaj
1 fej vöröshagyma
1 gerezd fokhagyma
3 szelet bacon
350g csirkemáj
2 ek. brandy
0,5 tk. frissen őrölt bors
125 ml tejszín
Áfonyalekvár
Színes egész bors/ rózsabors
Babérlevél

A vajon megdinszteljük a hagymákat.
Hozzápirítjuk a felaprított bacont.
Megpirítjuk a megtisztított, lehártyàzott májat, oldalanként 2-3 percig.
Hozzáadjuk a brandyt és a borsot és egy percig pirítjuk.
Felöntjük a tejszínnel és összemelegítjük.
Pürésítjük és egy szitán áttörjük.
Sózzuk.
Üvegekbe töltjük.
1 tk. zselatint kevés vízzel megduzzasztunk.
Felmelegítjük és kb. fél üveg áfonyalekvárba keverjük.
A lekvárt a pástétomok tetején elosztjuk, babérlevéllel és egész borssal díszítjük.
Hűtőbe tesszük.