250g tejszín
400g tej
150g cukor
50g glükózszirup
3g stabilizator (eisbinder) - a cukorral elkeverve
(A krémsajtot szobahőmérsékletűre melegítjük)
A tejet, a tejszínt, a glükózt és a cukorral elkevert stabilizátort folyamatos keverés közben felforraljuk.
Azonnal lehűtjük (váltott vizes vagy jégkockás tálba helyezve, néha megkeverve).
Ha kihűlt, alaposan beleturmixoljuk a krémsajtot (kb. 1 perc).
Átszűrjük.
Minimum 4 órát hűtőzzük.
Fagyigépben kifagyasztjuk.
Mélyhűtőben keményítjük.
* Hello, My Name Is Ice Cream könyvből
* Keményre fagy, gombócolás előtt 5 percet érdemes várni
* Egyben tettem bele a fagyigépbe, legközelebb lehet két részletben csinálnám
*Karamellszósszal tálaltam