200g csirkemell (300g)
4 ek. (sötét) szójaszósz
1 ek. cukor
2 tojás
4 gerezd fokhagyma
(100g garnéla koktélrák)
(100g ceruzabab) helyette uborkahasábok
(1 friss chili)
Olaj
70g pirított hagyma
150g kaliforniai paprika
50g lilahagyma
A rizst megfőzzük.
A felcsíkozott húst olajon lepirítjuk.
Rászórjuk a cukrot, majd 2 ek. szójaszószt és karamellizáljuk.
A hagymákat és a zöldségeket felaprítjuk.
A tojást felverjük és kevés sóval omlettnek megsütjük.
Feltekerve csíkokra vágjuk.
A hagymákat, majd később a zöldségeket is lepirítjuk.
Hozzáadjuk a maradék szójaszószt, a húst és összesütjük.
Kisebb adagokban hozzáadagoljuk a kihűlt rizst és tovább pirítjuk.
Végül belekeverjük a tojáscsíkokat és megszórjuk a pirított hagymával.
*Babi miatt kihagytam a chilit
* bab helyett uborkacsíkokat tettünk bele
* rák helyett több csirkét használtam
* a rizs nem jó ha friss és meleg, úgy könnyen leragad, nem lesz pergős
* Chefparade Ázsia könyvből