25 dkg rizs
1 fej vöröshagyma
olaj
50 dkg darált hús (sertés)
só
1 fej vöröshagyma
olaj
50 dkg darált hús (sertés)
só
bors
(pirospaprika)
1 db karfiol
5 dl tejföl
2 db tojás
1 db karfiol
5 dl tejföl
2 db tojás
(+ reszelt sajt)
(+ zsemlemorzsa)
A rizst megfőzzük.
A karfiolt rózsáira szedjük és megfőzzük (5-10 perc).
A hagymát megdinszteljük.
Rádobjuk a húst és lepirítjuk, fűszerezzük.
Puhára pároljuk.
A tojásokat elkeverjük a tejföllel és sózzuk.
Egy jénait kiolajozunk, zsemlemorzsával megszórjuk.
Rétegezzük: karfiol, rizs, hús, karfiol, tojásos tejföl, sajt.
180 fokos sütőben megsütjük, amíg megpirul a teteje (kb. 30 perc)
*marhahússal nem olyan jó