RAKOTT KARFIOL

25 dkg rizs
1 fej vöröshagyma
olaj
50 dkg darált hús (sertés)
bors
(pirospaprika)
1 db karfiol
5 dl tejföl
2 db tojás
(+ reszelt sajt)
(+ zsemlemorzsa)

A rizst megfőzzük.
A karfiolt rózsáira szedjük és megfőzzük (5-10 perc).
A hagymát megdinszteljük.
Rádobjuk a húst és lepirítjuk, fűszerezzük.
Puhára pároljuk.
A tojásokat elkeverjük a tejföllel és sózzuk.
Egy jénait kiolajozunk, zsemlemorzsával megszórjuk.
Rétegezzük: karfiol, rizs, hús, karfiol, tojásos tejföl, sajt.
180 fokos sütőben megsütjük, amíg megpirul a teteje (kb. 30 perc)

 *marhahússal nem olyan jó

https://www.mindmegette.hu/recept/rakott-karfiol-a-klasszikus-recept