
15 dkg cukor
25 dkg túró
5 dkg vaj2 cs. vaníliás cukor
1/2 csomag sütőpor5 dkg mazsola/ gyümölcs, pl. itt: fagyasztott ribizli
1 citrom héjacsipet só
2 tojás
2 dl tej
A lisztet, cukrot, sütőport, van.cukrot, sót, reszelt citromhéjat összekeverjük.
Egy közepes méretű tepsit kivajazunk/ sütőpapírral bélelünk.
A fele tésztát beleszórjuk.
Rámorzsoljuk a túrót, mazsolát, pici darabkákban a vajat.Ráhintjük a maradék tésztát.
A tojást villával jól felverjük és elkeverjük a tejjel.
Kanállal a tésztára locsoljuk.
180 fokos sütőben kb. 35 percig sütjük.
(Figyeljünk, mert ha nem egyenletesen öntjük rá a tejet, az alja lisztes maradhat! Érdemes egy villával kicsit egyenletesebbé tenni)
*dupla adagot a nagy ikeás tepsimben sütöttem
* jobb sütőpapírral
* magasabb hőfokon, a kilógó gyümölcs könnyen odakap