DIÓS FOKHAGYMÁS PULYKA (Ági)

~1 kg pulyka (vagy csirkemell)
5 dl tej
2 fej fokhagyma
25 dkg bacon szalonna
5 dkg vaj
2 dl tejszín
2 ek. liszt
5 dkg dió

bors
őrölt szerecsendió

A hússzeleteket besózzuk, zúzott fokhagymával bekenjük és 1 dl tejjel leöntjük.
Egy éjszakára hűtőbe tesszük.
Vajjal kikent tepsibe fektetjük a húst, a tetejét beborítjuk vékony bacon szeletekkel.
Előmelegített sütőben pirosra sütjük, közben a fokhagymás tejjel és tejszínnel locsolgatjuk.
Besamel mártást készítünk (4 dl tej, 2 ek. liszt, só, bors, szerecsendió).
A hús szaftját összeturmixoljuk a mártással.
Apróra vágott dióval ízesítjük.
A mártást külön csészében tálaljuk rizskörettel.