PIZZA



Tészta (Áron):
1 kg liszt
50 g élesztő
600 ml víz
6 ek. olívaolaj (minimális vízben feloldjuk)
2 ek. cukor
30 g só

Tészta 2 (kb. 3 db-hoz):
450 g kenyérliszt
280 ml víz
2 ek. olívaolaj
1,5 tk. só
fél tk. cukor
1tk. / fél csomag élesztő

Alap feltét (Margherita):
paradicsompüré
olívaolaj

(oregánó)
mozzarella (bufala)
bazsalikom

A hozzávalókból tésztát dagasztunk.
Legalább 2 órát pihentetjük.
Formázzuk, paradicsomos szósszal megkenjük, rátesszük a szeletelt mozzarellát.
Sütéskor a pizza alá is teszünk olajat.
Előmelegített sütőben, 200-250℃-on 15-20
percig sütjük.
Friss bazsalikommal, kevés olajjal meglocsolva tálaljuk.

Quattro Formaggi pizza márványsajttal 

Pizzakövön sült pizza
pizzakő innen: http://www.igazipizza.hu/