

1 kg liszt
50 g élesztő
600 ml víz
6 ek. olívaolaj (minimális vízben feloldjuk)
2 ek. cukor
30 g só
Tészta 2 (kb. 3 db-hoz):
450 g kenyérliszt
280 ml víz
2 ek. olívaolaj
1,5 tk. só
fél tk. cukor
1tk. / fél csomag élesztő
Alap feltét (Margherita):
paradicsompüré
olívaolaj
só
(oregánó)
mozzarella (bufala)
bazsalikom
A hozzávalókból tésztát dagasztunk.
Legalább 2 órát pihentetjük.
Formázzuk, paradicsomos szósszal megkenjük, rátesszük a szeletelt mozzarellát.
Sütéskor a pizza alá is teszünk olajat.
Előmelegített sütőben, 200-250℃-on 15-20
percig sütjük.
Friss bazsalikommal, kevés olajjal meglocsolva tálaljuk.
Quattro Formaggi pizza márványsajttal
Pizzakövön sült pizza
pizzakő innen: http://www.igazipizza.hu/