5 dkg vaj
3 dkg liszt
7 dl tej
szerecsendió
50 dkg ricotta
15 dkg parmezán
15 dkg gorgonzola
15 dkg pecorino
15 dkg aprított spenót (mirelit)
5 dkg dió
5 dkg blansírozott mandula
3 dkg olíva olaj
só
bors
A sajtokat lereszeljük.
A diót és a mandulát durvára vágjuk.
Besamel mártást készítünk: a vajat felolvasztjuk, belekeverjük a lisztet majd a tejet és csomómentesre keverjük. Kevés sóval és szerecsendióval ízesítjük.
Hozzáadjuk a parmezán felét, a gorgonzolát és a pecorinot.
Olívaolajon megpároljuk a spenótot.
Belekeverjük a ricottát, a parmezán másik felét, a diót és a mandulát.
A spenótos keveréket betöltjük a tésztákba.
A sajtos massza felét egy hőálló tálba öntjük és ráfektetjük a töltött tésztákat.
Rákenjük a sajtos krém másik felét.
Előmelegített, 180 fokos sütőben 40 percig sütjük.