olívaolaj
½ ek szárított oregánó
morzsolt chili paprika
2 gerezd fokhagyma, apróra vágva
fél csokor bazsalikom finomra vágva (szárított is jó)
½ kk fűszeres/ fehérborecet fél csokor bazsalikom finomra vágva (szárított is jó)
400 g lucullus paradicsomkonzerv/ 280 ml passata
só
bors
225 g spagetti
só
bors
225 g spagetti
75 g sózott ricotta/ parmezán/ pecorino/ kecskesajt
A padlizsánt hosszában négybe, keresztben félujjnyi darabokra vágjuk.
Olívaolajban két részletben megpirítjuk.
Hozzáadjuk az oregánót, a pépesre mixelt paradicsomot, a fokhagymát, a bazsalikom szárát és 10-15 percig rotyogtatjuk.
Sózzuk, borsozzuk.
Kifőzzük a tésztát, ha kell a főzőlevével higítjuk a szószt.
Bazsalikommal, sajttal, olajjal meglocsolva tálaljuk.