50 dkg csirkemellfilé
4-5 fej lilahagyma (vagy 3-4 vöröshagyma)
5-6 gerezd fokhagyma
2 dl fehérbor
só
bors
grillcsirke fűszerkeverék (curry, kurkuma, koriander, görögszénamag, bors, chili, gyömbér, babér, szerecsendió, szegfűszeg)
olaj
2-3 evőkanál balzsamecet vagy balzsamecetkrém
A megmosott húst kockákra vágjuk.
A megtisztított hagymát négybe vágjuk, majd vékonyan felszeleteljük és az olajon megpirítjuk.
Fokhagymanyomóval rányomjuk a fokhagymát, végül jöhet a hús, a só és a bors.
Gyakran kevergetve, nagy lángon pirítjuk.
Ráöntjük a bort és tovább pároljuk.
A balzsamecet krémet a legvégén adjuk hozzá és kicsit rákaramellizáljuk.
Rizzsel tálaljuk.