20 dkg rizs
0,5 l tej
10-15 dkg cukor
vanília
3 tojás
5 dkg vaj
1 citrom reszelt héja
csipet só
egy marék mazsola
zsemlemorzsa
díszítéshez:
almakarikák
baracklekvár
A rizst egy lábosban feltesszük főni annyi vízben, amennyi épp ellepi.
Amikor már félpuha, hozzáadjuk a tejet, cukor felét, a vaníliát, sót és a citromhéjat, majd a vége felé a mazsolát is.
A tojásokat szétválasztjuk.
A vajat robotgéppel habosra keverjük a maradék cukorral és a tojások sárgájával majd a már kissé lehűlt rizshez keverjük.
A fehérjéket kemény habbá verjük és beleforgatjuk a rizses masszába.
Vajazott, zsemlemorzsával szórt hőálló edénybe öntjük.
A tetejére almakarikákkal díszítjük, amiknek a közepébe lekvárt kanalazunk.
180 fokos sütőben kb. 40 perc alatt készre sütjük.