BÉCSI PEREC

10 dkg finomliszt
40 dkg kenyérliszt
2,5 dkg élesztő
3 dl meleg víz 
5 dkg cukor
5 dkg tejpor
1,5 tk. só
1 db tojás
5 dkg vaj
1db tojás
10 dkg napraforgómag/ reszelt sajt

A liszteket összekeverjük. A közepébe kis fészket alakítunk ki. Beletesszük a cukrot, rámorzsoljuk az élesztőt és ráöntjük a meglangyosított vizet. 15 perc alatt felfuttatjuk az élesztőt. Hozzáadjuk a vajat, a tojást, a tejport és a sót, majd jól kidagasztjuk a tésztát. 1 órán át meleg helyen kelesztjük. A tésztát 8 részre osztjuk. 80-90 centis vékony hurkákat sodrunk belőle, majd pereccé formáljuk őket. Sütőpapíros tepsin újabb 1 órát kelesztjük. Megkenjük a felvert tojással, megszórjuk a napraforgómaggal/ sajttal.
200 ˚C-os sütőben kb. 7 perc alatt aranyszínűre sütjük.