.jpg)
300 g sárgarépa
2 tojás
140 ml olaj
175 g cukor
75 g dió durvára vágva
175 g liszt
1,5 tk. sütőpor
0,5 tk. szódabikarbóna
1 tk. őrölt fahéj
1 csipet só
2 kupak rumaroma
vanília aroma
kókusz reszelék
1 citrom héja
(golden syrup)
(mazsola)
Krém:
250 g mascarpone
1/2 narancs héja
5 dkg porcukor
(görög joghurt)
(görög joghurt)
(esetleg: 80 g Philadelphia krémsajt, 120 g porcukor, vanília aroma, 60 g vaj, kókuszreszelék, de Nutellával megkenve vagy citromos/marcipános cukormázzal is nagyon finom :))
A répát nagylukú reszelőn lereszeljük.
A tojásokat a cukorral fehéredésig keverjük, fokozatosan hozzáadjuk az olajat, a répát, (a mazsolát) a diót.
Egy másik tálba összeszitáljuk a száraz hozzávalókat: (liszt, sütőpor, fahéj, szódabikarbóna), majd a répás keverékhez adjuk.
A kimaradt hozzávalókkal ízesítjük.
Közepes lángon kb. 60 percig sütjük. (tűpróbáig)
A díszítő répák marcipánmasszából, piros, sárga ill. zöld ételfestékből készülnek, a fű pedig zöldre festett kókuszreszelék.
A díszítő répák marcipánmasszából, piros, sárga ill. zöld ételfestékből készülnek, a fű pedig zöldre festett kókuszreszelék.