1 marék friss kakukkfű
8 db bélszínérme (lehet hátszín is)
olívaolaj
2 marék szárított kucsmagomba
só
bors
2 hagyma apróra vágva
1 gerezd fokhagyma
1 dl szicíliai édes Marsala bor
4 ek. tejföl vagy tejszín
A gombákat forró vízbe áztatjuk.
A húst bőségesen bekenjük olívaolajjal és a kakukkfű felével min. 10 percig pihentetjük, majd mindkét oldalukat sózzuk, borsozzuk.
Forró serpenyőben a húsok mindkét oldalát 2-2 percig pirítjuk.
A kész húsokat egy tányérra tesszük és alufóliával szorosan letakarjuk, 5 percig pihentetjük. (a pihentetés a jó állag miatt kell, a hús magában tartja az amúgy kifolyó húslét).
A szószhoz egy serpenyőben olívaolajon megdinszteljük a hagymákat és a kakukkfű másik felét.
1 perc pirítás után hozzáadjuk a lecsepegtetett gombát (egy részét össze lehet turmixolni vagy apróbbra vágni).
Sózzuk, borsozzuk.
Ráöntjük a bort, majd ha ez nagyjából elpárolgott hozzáadjuk tejfölt és a húsból kifolyt levet.
A bélszínérméket a gombás szósszal leöntve tálaljuk.