OROSZKRÉM TORTA


3 lap vizes piskóta

krémhez:                      
4 tojássárgája
4 tojásfehérje habnak verve
5 ek. cukor
1 ek. étkezési keményítő
4 dl tej
1 rúd vanília
rum/ rumaroma
5 dl tejszín
1 cs. habfixáló
kb. 1,5 nagy zacskó zselatin (kb. 3 ek.) 1 dl vízben feloldva
100 g rumba áztatott mazsola 
2 citrom leve és héja 
250 g mascarpone 
kandírozott gyümölcskockák
csipet só

díszítéshez:
mandulaforgács
koktélcseresznye 
1 zacskó tejszín/ Hulala 
fél zacskó zselatin
(1 cs. habfixáló)

2-3 ek. cukorból, a citromok levéből és héjából és rumból szirupot keverünk (fel is főzhetjük), amivel bőségesen meglocsoljuk a piskótalapokat.
A krémhez a sárgájákat habosra keverjük a cukorral.
Hozzáadjuk a keményítőt, a tejet és a vaníliát, majd puding sűrűségűre főzzük és hűlni hagyjuk.
Belekeverünk egy kevés citromhéjat és levet, a rumot, a beáztatott mazsolát és a gyümölcsöket.
A tejszínt habfixálóval és kevés cukorral felverjük, elegyítjük a mascarponeval.
A tojásfehérjéket is felverjük a sóval, majd óvatosan beleforgatunk mindent a krémbe.
Végül a forró vízben feloldott zselatint is óvatosan belekeverjük.
A krémmel külön-külön megkenjük a lapokat, majd összeállítjuk a tortát.
A tortát zselatinos(-habfixes) tejszínhabbal vonjuk be, az oldalát pirított mandulaforgáccsal hintjük, a tetejére koktélcseresznyét rakunk.