1 db belezett, lepikkelyezett pisztráng
pár evőkanál tejföl
friss kapor
vaj
olívaolaj
1 citrom
kevés fehérbor
só
bors
4-5 gerezd fokhagyma
fokhagyma granulátum
(babérlevél, zsálya)
A pisztrángot beirdaljuk, kívül-belül megkenjük vajjal, alaposan sózzuk, borsozzuk és megszórjuk fokhagyma granulátummal.
Pár evőkanálnyi tejföllel, kaporral (esetleg más fűszerekkel) töltjük.
A citromot felkarikázzuk és a szeleteket a bevágásokba illesztjük.
Rászórjuk a maradék kaprot.
A halat egy kivajazott jénai edénybe fektetjük, meglocsoljuk kevés borral és olívaolajjal, majd körítjük a kissé lepirított, előpárolt zöldségekkel (pl. sült burgonya, szójaszószos kelbimbó, gyökérzöldségek) és az egészben hagyott, héjas fokhagyma gerezdekkel.
180-200 fokos sütőben kb. 30 perc alatt készre sütjük.