2 egész bőrös kacsamell
6 ek. méz
kb. 2 kk. kakukkfű
kb. 1 kk. szerecsendió
2 ek. citromlé
3 ek. áfonyalekvár (pl. Ikeás vörösáfonya)
só
bors
kb. 1 ek. liszt
A kacsamell bőrét rácsosra bevagdossuk és mindkét oldalát sózzuk-borsozzuk.
Páclevet készítünk a többi hozzávalóból.
A kacsamelleket bőrükkel felfelé egy mély tepsibe helyezzük és meglocsoljuk a páclével.
Alufóliával letakarva egy éjszakán át hűtőben pihentetjük.
120-130 fokos sütőben kb. 4 órán keresztül sütjük.
Levesszük róla a fóliát, meglocsoljuk a tepsiben lévő szafttal és fólia nélkül további 20 perc alatt piros-ropogósra sütjük.
Ha megsült, kivesszük a húst, a szaftról lemerjük a zsírt.
A szaftot forralással és egy pici liszttel besűrítjük, botmixerrel simítjuk és a felszeletelt húsra locsoljuk.