SAJTTEKERCS

40 dkg Edami sajt
6 db Medve kockasajt
10 dkg vaj vagy margarin
5 szem csemegeuborka
1 fej lilahagyma
25 dkg (gép)sonka
bors

A sajtot  két darabba vágjuk és annyi vízben amennnyi ellepi, fedő alatt puhulásig (tűpróba) kb. 15 percig főzzük. (Forrnia nem szabad!)
A kockasajtot a margarinnal, sóval, borssal jól kikeverjük.
Belekeverjük az apróra vágott uborkát és hagymát.
A sajtot leszűrjük, deszkára vagy márványpultra borítjuk és 3-4 mm vastagra kinyújtjuk. (Gyorsan, amíg puha.)
Megkenjük a krémmel, betakarjuk a sonkaszeletekkel, majd szorosan feltekerjük.
Fogyasztásig hűtőszekrényben tároljuk (max. 2-3 nap).
Hidegen szépen szeletelhető.
Fagyasztóban sokáig eláll.