1 vöröshagyma, apróra vágva
115 g friss, zsenge spenótlevél
120 ml víz
1 tojás
450 g fehérítetlen fehér kenyérliszt
1/2 tk. őrölt szerecsendió
50 g parmezán sajt frissen reszelve
2 tk. só
2 tk. könnyen oldódó szárított élesztő
1 tk. cukor
Serpenyőben hirtelen megpirítjuk a hagymát az olívaolajon. Hozzáadjuk a spenótot, alaposan összekeverjük, és lefedjük. Lehúzzuk a tűzről és 5 percig állni hagyjuk, majd újra megkeverjük és hűlni hagyjuk. (Én ezután összeturmixoltam, mert a bébispenót még mindig nagyon egyben volt.)
A spenótos keverékhez hozzáadjuk a vizet és a lazán felvert tojást.
A lisztbe keverjük a szerecsendiót, sót, cukrot, a reszelt parmezánt és a szárított élesztőt.
Összedolgozzuk a lisztes elegyet a spenótos masszával, végül hozzáadjuk a fenyőmagot, és bedagasztjuk.
A tésztát liszttel meghintett felületre tesszük, 2,5 cm vastag téglalappá nyújtjuk és a hosszabb oldala felől egy rúddá feltekerjük.
Alálisztezett felületre tesszük, olajjal megkent fóliával letakarjuk és 15 percig pihentetjük.
Ezután a végeit aláhajtjuk a gömbölydedebb formáért, ismét letakarjuk olajos fóliával, és 30 percig meleg helyen kelesztjük.
Közben a sütőt 220 fokra előmelegítjük.
Éles késsel 5 párhuzamos bevágást készítünk a tetejére és betesszük a sütőbe /légkavarással/. Ha soknak ítéljük, akkor a hőfokot visszavehetjük 200 fokra.
A sütési idő 30-35 perc, vagy amíg a tészta aranybarnára nem sül, és az alját megkopogtatva kongó hangot nem ad.