
15 dkg liszt
7 dkg (por)cukor
7 dkg vaj vagy margarin
fél csomag sütőpor
csipet só
vagy: 12 dkg liszt
6 dkg cukor
8 dkg vaj
fél csomag sütőpor
4-5 db zabkeksz
csipet só
Krém:
0,5 kg túró
1 csomag főzős vaníliás pudingpor
2 db tojás
6 dkg margarin
12 dkg cukor
+ 4 dl tej a turmixolás után
A tésztához valókat összemorzsoljuk és egy tortaformába nyomkodjuk.
A krém hozzávalóit a tej kivételével összeturmixoljuk, majd a tejet is hozzákeverjük.
Óvatosan a tésztára öntjük.
60 percig sütjük, az első 5 percben nagy lángon (210 fok), aztán kis lángon (110 fok).
Amikor kivesszük még lötyög picit, de ahogy hűl, megszilárdul.
A tetejét díszíthetjük gyümölccsel (nagyon jó párosítás a friss eper és a bazsalikom), gyümölcsszósszal vagy még sütés előtt márványozhatjuk a tetejét karamellszósszal (Bonne Maman). Ha szép fényesre szeretnénk, a tetejét vékonyan kenjük meg tortazselével.
Nagyon hasonlít a McCafé-s sajttortához :).