ÁFONYÁS RIGÓ TORTA

Piskóta:
2 tojás
10 ek. víz
15 dkg cukor
fél csomag sütőpor
12 dkg liszt
2-3 ek. holland kakaópor
csipet só

Csokis  krém:
4 dl tejszín
pár evőkanál Nesquik kakaópor (+holland kakaópor, kevés tejben vagy vízben feloldva)
(1 kupak rumaroma)
fél (nagy) csomag étkezési zselatin

Áfonyás krém:
3 dl tejszín
pár ek. tejföl
fél üveg (pl. Hamé) áfonyadzsem
fél citrom leve
fél (nagy) csomag zselatin

Tetejére:
áfonyadzsem
friss áfonya/ fagyasztott bogyós gyümölcsök jól lecsöpögtetve (levet ereszthet a zselé alatt!)
piros tortazselé

A piskótához a sárgájákat a vízzel habosítjuk, belekeverjük a cukrot és fehéredésig keverjük.
Kanalanként hozzáadjuk a sütőporos lisztet és a kakaót.
Beleforgatjuk a fehérjehabot.
Előmelegített sütőben tűpróbáig sütjük.

Ezután a csokis habot csináljuk meg: a tejszínt nagyon keményre verjük, hozzáadjuk a kakaóport (és a rumaromát), végül a forró vízben feloldott, majd langyosra hűtött zselatint.
Az elkészült krémet a tortára kenjük.
Hűtőben megdermesztjük.
Az áfonyás krémhez összekeverjük a dzsemet, a tejfölt és a citromlevet, majd beleforgatjuk a tejszínhabot, végül a zselatint.
Ezt is a tortára kenjük.
Ha megdermedt a krém, a tortát vékonyan lekenjük áfonyadzsemmel, rászórjuk a gyümölcsöt és lekenjük piros tortazselével.